Bedrijfsontwikkeling & Consultancy

Directie en management adviseren over strategie, bedrijfsontwikkeling en vragen beantwoorden als het gaat om de relatie tussen mensen en organisatie/bedrijfskunde. Dit is wat &Beter aanbiedt. “Ik ben het oog en geweten en heb leren kijken naar het systeem als geheel”, oftewel, niet de symptomen in een organisatie aanpakken, maar werken aan de onderliggende oorzaken.

Als bedrijfs- en organisatieadviseur is Bert Hendriks een partner voor directie en management van jouw bedrijf. De rode draad in zijn carrière is altijd het verbeteren van prestaties van bedrijven geweest. Bert heeft hierin zijn sporen verdiend. Dit door de energie van mensen te richten naar het samen ontwikkelde toekomstbeeld van het bedrijf, door teams beter te laten samenwerken (wat leidt tot betere prestaties) en door mensen te ontwikkelen om succes te boeken.

Zolang werknemers gebruikt worden als middelen, worden ze niet co-creators, welke verantwoordelijkheid en de leiding nemen. Jan Bommerez omschrijft dit op een mooie manier: “Behandel je mensen als eikels, zullen ze eikels blijven. Behandel ze als potentiële eiken en ze zullen groeien tot wat ze kunnen zijn.”

Vanuit &Beter werkt Bert met een energieke aanpak, waarmee we mensen uitdagen hun gedrag te veranderen, wat leidt tot betere prestaties. Energie is namelijk de kracht die je in beweging brengt en het is de brandstof die je nodig hebt om je doel te bereiken. Hierbij is de potentie van mensen van groot belang. Het is de taak van de leiders van een bedrijf om een werkomgeving te creëren welke gebaseerd is op heldere principes. Hierbij is het van belang dat mensen de ruimte krijgen om te ontwikkelen, waarbij de continuïteit van de organisatie gewaarborgd wordt.

Mensen steunen alleen langdurig door dik en dun, wanneer ze zelf geholpen hebben om iets te creëren. Commitment naar de toekomst is net als water: alleen in open handen kun je het vasthouden. Zodra je het vast wilt pakken ben je het kwijt.

Categorieën

Bert Hendriks MBA

Binnenwei 46 | 8409JK Hemrik

+31(0)6 517 09 770

info@enbeter.nl

enbeter.nl

Share This