1+1 = meer dan 2

Teamontwikkeling

Teams zetten organisatiedoelstellingen om in concrete resultaten. Ook al zijn je persoonlijke kwaliteiten nog zo goed, dat betekent niet altijd dat de gezamenlijke resultaten van de grond komen. Middelmatige voetballers die hun rol en positie kennen en toegewijd zijn, winnen van sterspelers die elkaar de winst niet gunnen.

Inzicht in elkaars kwaliteiten en rollen leidt tot betere samenwerking. Goede communicatie, juiste taakverdeling en het managen van verwachtingen zijn daarbij cruciaal. Hoe maak je optimaal gebruik van wat ieder heeft in te brengen? Hoe zorg je dat teamleden elkaar versterken en samen in actie komen?

Mensen die samenwerken vanuit verschillende perspectieven creëren nieuwe oplossingen. Een organisatie met één kapitein aan het roer die enkel stuurt in zijn eigen visie en aanpak, raakt de link naar de markt kwijt. Ook verliest hij het van een organisatie die adaptief en innovatief is, waar teams voortdurend slim inspelen op invloedrijke ontwikkelingen en waar de waarden en missies van alle individuele teamleden zijn verbonden.

&Beter is in staat de samenwerking in teams te verbeteren door met de basis te beginnen: het ontwikkelen van vertrouwen. De weg naar succes begint daar. Hierdoor kunnen er gezonde conflicten ontstaan, welke gaan over wat het beste is voor het bedrijf en niet over individuen. Dit creëert betrokkenheid en commitment op de doelen, waardoor teamleden de vrijheid voelen om elkaar eventueel op zaken aan te spreken. Dit leidt weer tot betere resultaten van het bedrijf.

Vertrouwen begint bij de dialoog tussen de teamleden waarin ze spreken over patronen en niet op zichzelf staande incidenten. Vertrouwen is de basis.

Categorieën

Bert Hendriks MBA

Binnenwei 46 | 8409JK Hemrik

+31(0)6 517 09 770

info@enbeter.nl

enbeter.nl

Share This